Blog

Klantpassen: Interessant of puur geldverspilling en ongemak?

De laatste jaren schieten de klantpassen, voordeelpassen, membercards en bonuskaarten als paddenstoelen uit de grond. Er moet tegenwoordig gevochten worden om de klant te krijgen, maar vooral ook om deze te behouden.

Lees meer

Is artikelverkoop belangrijk, ik ben toch kapster geen verkoopster?

Alle Ne­derlandse kapsalons (27.000) samen heb­ben nog geen 6 % van de totale sham­poomarkt in handen. 94 % van alle shampoos wordt dus NIET door kappers verkocht.

Lees meer

Zijn jouw medewerkers klantenbinders of klantverbruikers?

Wat is klantenbinding en hoe kan ik die beïnvloeden?

Lees meer

Winstbehoud ondanks (sterk) stijgende loonkosten. Hoe?

Ik heb een gezellige salon waar weinig verloop van personeel is, maar mijn teamleden worden steeds ouder en kosten dus ook meer. Hoe kan ik voorkomen dat zij niet alle winst opeten?

Lees meer

Concurrentie om de hoek; kans of bedreiging?

Er is een nieuwe salon bij mij in de buurt geopend, wat moet ik nu doen?

Lees meer

Minder werken, met omzetbehoud; Hoe?

Vraag: Ik ben een kapperondernemer van 45 jaar, werk met 5 personeelsleden en wil eigenlijk 4 dagen per week gaan werken. Is dit verstandig en hoe pak ik een en ander aan?

Lees meer

Kind: klant van de toekomst of omzetblok aan uw kappersbeen?

Met de verbouwing van de zaak heb ik de kindertarieven laten vervallen en krijg nu negatieve reacties van klanten. Wat moet ik nu doen ?

Lees meer

Meten is weten en gissen is missen!

Juist nu is het heel erg belangrijk om pre­cies te weten HOE en op WELKE manier zich de omzet heeft ontwikkeld en hoe hij zich KAN gaan ontwikkelen in de komende tijd. Kort gezegd wordt de omzet in jouw kappersbedrijf eigenlijk door maar 2 factoren bepaald.

Lees meer

× Neem contact op via WhatsApp

Overtuigd?

Vraag meteen een gratis demo aan!